Мачът за  Къмюнити Шийлд или казано иваче, Суперкупата на Англия.

...
Мачът за  Къмюнити Шийлд или казано иваче, Суперкупата на Англия.
Коментари Харесай

Арсенал или Ливърпул - кой тръгва с трофей?

Мачът за  Къмюнити Шийлд или казано иваче, Суперкупата на Англия. Така започва  всеки нов сезон в Англия. Тази вечер от 18,30 часа българско време на финала излизат първенецът Ливърпул против носителя на Купата на Англия Арсенал.

Класическо дерби, въпреки и без заряда на мач за състезание. За страдание - на празния стадион " Уембли ".

Ливърпул за последно завоюва " Къмюнити шилд " през 2006-а. Този шампионат е обичаен, само че се приема като една значима контрола, която няма огромно отношение към сезона, който вкарва.

Мачът сред Арсенал и Ливърпул идва по-малко от седмица след финала в Шампионската лига и 14 дни преди действителния старт на сезона. Това е доста необичайно нещо, само че сега всичко е необичайно.

Ливърпул загуби конфликта през предишния сезон от Манчестър Сити, само че по-късно ги изпревари с 18 точки във Висшата лига. " Артилеристите " без подозрение ще имат убеденост от обстоятелството, че победиха мърсисайдци в края на сезона, въпреки хората на Клоп към този момент да не играеха за нищо.

В първенството обаче разликата сред двава отбора бе 43 точки. Достатъчно?

Ливърпул към този момент е в позиция, в която не се е озовавал в продължение на три десетилетия. Защото те ще бъдат тимът, който всеки ще се стреми да победи, а оставането на върха постоянно се оказва по-трудно от достигането му.

" Къмюнити шилд " сигурно няма да е най-престижният конгрес, извоюван от Клоп, само че гладът за триумфи евентуално се е засилил още повече в алената машина. Все отново това е купа, която двата клуба са вдигали по 15 пъти в предишното, а единствено Манчестър Юнайтед има повече - 21.

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР